Diverso vindt eerste truffel!

We zullen vandaag (20 oktober) de hele dag vertoeven in en om de plaats Acqui Therme. Deze plaats staat bekend om zijn natuurlijke bronnen (water). Tijdens de lunch eten we pizza, dit is echt smullen. Weer een eenvoudig familiezaakje met heerlijk eten, en wijn. Puur en smaakvol.

Diverso vindt eerste truffel! | Restaurant Diverso

Om 14.00 uur zijn we op de af gesproken plek en ontmoeten we Ed, Natasja en truffeljager Paolo met zijn labradors Bea en Paco. Bea is ervaren en Paco is in opleiding.

Zoals geschreven zijn er weinig truffels te vinden, zowel zwarte als witte truffels. Paolo en zijn labradors vinden 1 witte truffel van ongeveer 50 gram en enkele kleintjes wit en zwart. Hij vindt het erg vervelend dat er zo weinig truffels te vinden zijn.
 
We zijn erg enthousiast en het was een fantastische ervaring. De witte truffel van 50 gr gaat zijn schoonzoon gebruiken, hij komt al tekort. Vanavond gaan we bij hem eten.
 
Morgen gaat onze zoektocht verder in Alba.
 
Buonanotte